Gemeente kan verloren dieren makkelijker terugbrengen bij eigenaar dankzij chiplezer

De gemeente Hamme beschikt vanaf vrijdag over een chiplezer die verloren gelopen honden en katten of andere dieren eenvoudiger terug bij hun baasje kan brengen. De gemeente beschikte nog niet over zo een chiplezer waardoor het bijzonder moeilijk was om de eigenaar op te sporen en alles via de politie moest gaan. “Nu kunnen we zelf sneller actie nemen en dat is een goede zaak”, zegt schepen van Dierenwelzijn Jan De Graef. 

De chiplezer werd besteld bij de Vlaamse overheid en geleverd aan de gemeente. Daar zijn ze tevreden met deze lezer, wat het werk heel wat makkelijker zal maken. “Wanneer een dier nu overleden is kunnen we ook de eigenaar sneller op de hoogte brengen. Het is een stap in de goede richting om in te zetten op dierenwelzijn", klinkt het. 

Het feit dat ze de chiplezer in handen hebben is een goede zaak, maar de schepen roept ook op om dieren te laten chippen. “Al te vaak treffen we nog dieren aan zonder chip waardoor het steeds bijzonder moeilijk blijft de eigenaar op te sporen. Vaak wanneer mensen op vakantie zijn, merken we weggelopen honden op zonder chip. Dus bij deze willen we ook met de gemeente hier nog eens een oproep voor plaatsen”, aldus De Graef. 

Ook de politiezone heeft een chiplezer besteld die ze binnenkort in hun bezit zullen hebben. “Ook voor de gemeente willen we nog meer doen voor dierenwelzijn. Het is een eerste stap in de goede richting, maar in de toekomst zullen we zeker nog meer ondernemen”, besluit de schepen. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer