Schepen Luk De Mey en Ann Verschelden tonen het charter dat ze aan de voetbalclubs zullen uitdelen
RV Schepen Luk De Mey en Ann Verschelden tonen het charter dat ze aan de voetbalclubs zullen uitdelen

Hamme wil afrekenen met homohaat in voetbalclubs naar aanleiding van Internationale dag tegen Homofobie

Vrijdag vindt de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie plaats over heel de wereld. Hamme plaatst op die dag al enkele jaren een regenboogvlag aan het gemeentehuis, en ook dit jaar hebben ze de vlag uitgehangen. Schepen van Gelijke Kansen Ann Verschelden en schepen van Sport Luk De Mey willen dit jaar deze actie extra in de aandacht brengen en focussen zich op homofobie in en rond het voetbalveld. 

“In Hamme hebben we een charter opgesteld onder de titel ‘Homofobie, in Hamme nie!’. We willen hierbij vragen aan alle voetbalteams om dit te onderschrijven”, zegt schepen Ann Verschelden. “Elke Hamse voetbalclub zal ook een Vlaamse toolkit ontvangen met een opschrift ‘Voetbal-homofobie 1-0’. Hier staan ook concrete tips in hoe ze dit als club kunnen aanpakken en hoe er mee om gaan.” 

De gemeente Hamme vindt het heel belangrijk dat sporters zich kunnen uiten zoals ze zijn en dat ze omarmd worden. Met deze actie hopen ze daar iedereen van bewust te maken. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer