25 Een luifel van de overdekte speelplaats stortte door de stormwind in.
Kristof Pieters Een luifel van de overdekte speelplaats stortte door de stormwind in.

Hulpdiensten hebben handen vol met opkuis stormschade

Het stormweer heeft zondag ook in onze regio heel wat schade veroorzaakt. In Temse stortte een luifel in op de speelplaats van de Heilig Hartschool in de Sint-Amelbergalaan. Op heel wat plaatsen zijn daken beschadigd geraakt van woningen en vielen er bomen op de rijbaan.

In de Sint-Amelbergalaan in Temse werd zondagmiddag het dak weggeblazen van de luifel op de speelplaats van de Heilig Hartschool. Hierbij stortte ook een muur in langs de straatkant. Er kwam meteen een kraan ter plaatse om de brokstukken te ruimen. Aangezien de school gesloten is, vielen er gelukkig geen gewonden. Er sneuvelde ook nog een glazen wand aan de fietsenstalling van het station.

25
facebook
25
Kristof Pieters
25
Kristof Pieters
25 Aan het station van Temse sneuvelden glazen panelen aan de fietsenstalling
facebook Aan het station van Temse sneuvelden glazen panelen aan de fietsenstalling

In Sint-Niklaas heeft Circus Barones besloten om de twee voorstellingen van zondag om 11 en 15 uur af te gelasten omwille van het stormweer. Het circus had zijn tenten opgetrokken aan recreatiedomein De Ster. Het recreatiedomein zelf houdt vandaag de deuren de hele dag gesloten omwille van het stormweer. Er is momenteel al heel wat schade op domein De Ster. Tientallen bomen zijn omgewaaid en nog meer bomen zijn gevaarlijk overhellend. Een bannerstelling viel om op de wagen van Circus Barones. Om alles veilig te kunnen opruimen, zal het domein maandag en mogelijks nog langer gesloten blijven. In de Begoniastraat kwamen zonnepanelen los van het  dak en moest de brandweer ter plaatse komen om alles te beveiligen. Aan Schutterschof in Nieuwkerken belandde dan weer een boom op het spoor. Het spoorverkeer heeft hierdoor een hele tijd stil gelegen. In de Lindenstraat in Sint-Niklaas tot slot viel een schouw gedeeltelijk in. In deelgemeente Sinaai kwamen verschillende bomen op de rijbaan terecht in de Gouden Leeuwstraat en werden alle kabels voor elektriciteit, telefoon en televisie afgerukt. De brandweer had meer dan 2 uur werk om de baan terug vrij te maken.

25
Kristof Pieters

In Beveren waaide een dak van een woning weg op de Gentseweg. De grote stukken roofing kwamen op de rijbaan en een geparkeerde auto terecht. Door voorbijgangers en buren werden de brokstukken naar de parkeerstrook getrokken zodat er geen voertuigen tegenaan konden rijden. Ook kwamen er heel wat bomen op de weg terecht zoals in de Stuurstraat in Haasdonk.

25 Op de Gentseweg belandde de roofing van een plat dak op de rijbaan en een geparkeerde auto.
Kristof Pieters Op de Gentseweg belandde de roofing van een plat dak op de rijbaan en een geparkeerde auto.
25
Kristof Pieters
25
Kristof Pieters
25 boom op weg stuurstraat
facebook boom op weg stuurstraat

Ook op de begraafplaats in Beveren is de ravage groot. Zowel op de toegangsweg als op het kerkhof zelf kwamen er bomen neer. De technische dienst zal maandag de handen vol hebben bij de opruimwerken.

25
facebook
25
Kristof Pieters

In de Koningin Astridlaan in Burcht belandde een grote boom over de rijbaan. De weg was een tijdlang in beide richtingen versperd zodat er ook geen busverkeer meer mogelijk was. In de Lange Haagstraat tussen Zwijndrecht en Melsele werd de weg eveneens versperd door een boom.

25 De Koningin Astridlaan in Burcht was een hele tijd in beide richtingen versperd.
Kristof Pieters De Koningin Astridlaan in Burcht was een hele tijd in beide richtingen versperd.

In Sint-Gillis-Waas liet het gemeentebestuur het spoorwegpad afsluiten, dit is het fietspad op de oude spoorzate. Doordat er bomen op het pad terecht waren gekomen, is de situatie er onveilig. In deelgemeente Sint-Pauwels werd het terras vernield van het eetcafé Blablabla op de Dries. Ook in de Reepstraat versperde een omgewaaide boom een hele tijd de weg in beide richtingen.

25 Het terras van het eetcafé Blablabla werd door de wind aan diggelen geslagen.
facebook Het terras van het eetcafé Blablabla werd door de wind aan diggelen geslagen.
25 In de Bloempotstraat in Meerdonk belandde een boom op de weg.
facebook In de Bloempotstraat in Meerdonk belandde een boom op de weg.
25 De gemeente heeft het spoorwegpad laten afsluiten. Omgevallen bomen versperren de weg en de veiligheid voor fietsers is in gevaar.
facebook De gemeente heeft het spoorwegpad laten afsluiten. Omgevallen bomen versperren de weg en de veiligheid voor fietsers is in gevaar.

In Stekene werd een kunstwerk vernield op de site van de Verbeke Foundation. De toren gemaakt van plastic bakken sneuvelde onder een harde rukwind.

25
Kristof Pieters
25
Kristof Pieters

De wind hield ook lelijk thuis op het terrein van basisschool De Molenberg. De berging sneuvelde en het dak van de fietsenstalling moest eraan geloven. Er gingen ook enkele bomen tegen de vlakte.

25
facebook
25
facebook

Door de felle rukwinden zijn tot slot ook de Polders van Kruibeke en het kasteelpark Wissekerke tijdelijk afgesloten.

Aan de Dauwstraat in Waasmunster gingen er tientallen dakpannen van het dak van een boerderij vliegen. De brandweer had heel wat werk om de pannen weer goed te leggen en werkte door in weer en wind.

25
Kristof Pieters
25
Kristof Pieters

Net als in heel wat steden en gemeenten was ook in Waasmunster park Blauwendael afgesloten voor bezoekers.

De Fortenstraat in Waasmunster leek op een bepaalde plaats wel een oorlogsgebied. Enkele dikke bomen gingen tegen de vlakte en vernielden de elektriciteitskabels en een verlichtingspaal. Eandis moest ter plaatse komen om de schade te herstellen. Vooral op de Heide in Waasmunster sneuvelden heel wat bomen. De brandweer moest op tientallen plaatsen bomen verzagen die straten versperden. Ondermeer in de Groenstraat, de Fazantenlaanlaan en aan de Oudeheerweg-Heide kwamen er ook bomen op woningen terecht met de nodige schade tot gevolg.

25 stormschade Waasmunster
Kristof Pieters stormschade Waasmunster
25 stormschade Waasmunster
Kristof Pieters stormschade Waasmunster
25 stormschade Waasmunster
Kristof Pieters stormschade Waasmunster

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer