Geert De Rycke

Jaar cel voor hardleerse bestuurder die 28ste veroordeling oploopt

G.K. uit Waasmunster stond dinsdagochtend voor de 28e keer terecht in de politierechtbank in Dendermonde. Hij moest zich verantwoorden voor het sturen tijdens een rijverbod zonder examens af te leggen. In het verleden werd hij ook al eerder voor zelfde feiten veroordeeld. 

K. zelf had geen enkele verklaring meer waarom hij in de rechtbank in Dendermonde moest verschijnen. Hij beseft dat hij fout geweest is en de gevolgen zal moeten dragen. De advocaat van de beklaagde vroeg nog om mild te zijn, maar het strafblad van de man telt al heel wat pagina’s. “Onder meer geen verzekering, geen proeven afgelegd, sturen spijts verval, het staat er allemaal al op", zei Peter D’Hondt. 

De politierechter stuurde de man een jaar naar de cel. Bovendien kreeg de man ook een geldboete van 8.000 euro en een rijverbod van drie jaar met alle examens opgelegd. Er werd ook een deskundige aangesteld die een onderzoek moet uitvoeren of K. nog geschikt is om achter het stuur plaats te nemen. De rechtbank zal hierover later uitspraak doen. “Volgende keer ben je ook je wagen kwijt", besloot D’Hondt. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer