Jonas en Koen dagen Bornem en Temse uit met 'De Grote Klein Elektro Strijd’

‘De Grote Klein Elektro Strijd’, zo heet de wedstrijd waarmee Jonas Van Geel en Koen Wauters Bornem en Temse uitdagen. Op woensdag 9 oktober zullen zij in de buurgemeenten zo veel mogelijk oude of kapotte elektrische toestellen inzamelen. Het duo doet dit in opdracht van Frances Lefebure en haar programma ‘Make Belgium Great Again’. De opbrengst van de inzamelactie gaat naar Rode Neuzen Dag.

Koen en Jonas nemen het tegen elkaar op.
Make Belgium Great Again Koen en Jonas nemen het tegen elkaar op.

‘Make Belgium Great Again’ focust op zondag 13 oktober op de recyclage van ongebruikt klein elektro. “De Belgen bezitten ongeveer 375 miljoen elektrotoestellen waarvan 48 miljoen niet worden gebruikt. Deze spullen -van boormachines en koffietoestellen tot laaddraden en speelgoedbeestjes -zitten boordevol waardevolle grondstoffen”, zegt Lefebure.

“Als we niets doen, zullen al deze stoffen binnen 10 jaar uitgeput zijn. Maar wanneer je bijvoorbeeld 1 ton mobiele telefoons kan ontmantelen, kan je hier 300 gram goud uit puren. ‘Make Belgium Great Again’ wil daarom zo veel mogelijk toestellen inzamelen. Nog een pluspunt: hoe meer klein elektro er wordt verzameld, hoe meer geld Recupel schenkt aan Rode Neuzen Dag.”

Lege container

Om van de inzamelactie een heuse wedstrijd te maken, nemen de gemeenten Bornem en Temse het tegen elkaar op in ‘De Grote Klein Elektro Strijd’. Het doel: in één week tijd zoveel mogelijk oud en kapot klein elektro inzamelen. Jonas Van Geel wordt de ‘kapitein’ van Bornem, Koen Wauters die van Temse. Op woensdag 9 oktober trekken ze vanaf 13 uur naar beide gemeenten met een grote, lege container. Van Geel zal te vinden zijn in de Boomstraat in Bornem, Wauters trekt naar de Markt in Temse.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Jaarmarkt

“De timing is perfect: volgende week woensdag 9 oktober vindt in Bornem net de jaarmarkt plaats. Er zal dus sowieso veel volk op de been zijn, en wij gaan iedereen aanmoedigen om oude of kapotte kleine elektronische apparaten mee te brengen naar het centrum. De container wordt geplaatst ter hoogte van de Post in de Boomstraat”, zegt burgemeester van Bornem Kristof Joos (N-VA).

“We zijn best fier dat Bornem werd uitgekozen voor deze wedstrijd, en het feit dat we het tegen onze buren van Temse opnemen maakt het extra ludiek. We kunnen er misschien meteen een wedstrijd tussen de twee provincies Antwerpen en Oost-Vlaanderen van maken? Alle hulp uit onze Antwerpse buurgemeenten is dus meer dan welkom!”

Spel en nut

Ook burgemeester Luc De Ryck (CD&V) van Temse is al laaiend enthousiast. “Dit is een voortreffelijk initiatief, waar ik heel blij mee ben. Het is een gelukkig huwelijk van spel en nut en actuele bekommernis. Koen Wauters is een schitterende bondgenoot voor deze uitdaging. Bovendien gaan we hiervoor samen in het bad met onze sympathieke Scheldebuur Bornem. Ik zal volgende woensdag zelf ook het goeie voorbeeld geven. En ik doe hierbij een warme oproep naar de mensen van Temse om enthousiast en massaal deel te nemen. We zien elkaar op de Markt! Make Temse great again!”

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jean-Pierre Vercruysse

    Als ik electro heb die niet werkt en niet te herstellen is dan breng ik het gewoon naat het containerpark!

  • raf janssens

    Zodat de afvalmaffia en recyclagebedrijven er mooie winsten mee kunnen maken zouden wij die dingen gratis moeten weggeven. Nee bedankt, enkel als er een faire prijs voor betaald wordt.

Lees meer