Geert De Rycke

Jonge bestuurder rijdt tweemaal tegen voertuig en slaat op de vlucht: beklaagde rookt regelmatig joint en wordt ongeschikt verklaard

Youssef S. is door politierechter Peter D'hondt ongeschikt verklaard om nog met een voertuig te rijden. De jongeman moest zich vandaag verantwoorden voor twee ongevallen op drie weken tijd. Op 18 juli 2017 reed hij de eerste keer tegen een geparkeerd voertuig en pleegde hij vluchtmisdrijf. De feiten werden toen gefilmd en de jongeman kon snel gevat worden. Op 12 augustus rijdt hij opnieuw een geparkeerd voertuig aan in Lokeren en slaat hij weer op de vlucht. De jongeman moest zich laten checken bij een dokter maar daagde eerst vijf maal niet op. 

Daarna bleek dat S. regelmatig eens een joint smoorde en ongeschikt was om te rijden. Hij verklaarde toen dat hij zou stoppen met blowen, maar bleef verder doen. Hierdoor besliste politierechter Peter D'hondt om een einde te maken aan zijn nog jonge carrière achter het stuur. Daarnaast kreeg hij ook een geldboete opgelegd van 7.040 euro en een rijverbod van 18 maanden. Hij zal alle examens ook opnieuw moeten afleggen. Als hij opnieuw achter het stuur wil kruipen zal hij ook een bij een gespecialiseerde dokter moeten aantonen dat hij geen joints meer rookt. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer