3
JVS

Kinderen leren verkeer beter inschatten met ‘levend verkeerspark’

De lokale politie organiseert deze week een ‘levend verkeerspark’ voor kinderen, op de parking van De Zaat.

Ook dit jaar nemen opnieuw heel wat scholen deel aan dit realiteitsgetrouwe stukje verkeerseducatie van de lokale politie. Er is niet alleen een fietscontrole, een fietsbehendigheidsparcours en een fietslabelingactie, maar de kinderen leren ook de gevaren van het verkeer beter inschatten. “Wat is de dode hoek? En wat zijn de gevaren als je dicht bij een vrachtwagen staat? Dat leren we de kinderen hier. Verder is er ook een begeleide fietsroute, waarbij we uitleg geven over de borden en de gevaren”, klinkt het.

Schepen voor Mobiliteit Lieve Truyman (N-VA): “Leren fietsen in verschillende verkeerssituaties, te midden van het ‘echte’ verkeer, is nog steeds de beste leerschool. We leren hier kinderen aan om gevaar beter in te schatten en we toetsen de kennis van het verkeer en veiligheid in schoolverband.”

Het ‘levend verkeerspark’ staat nog tot vrijdag op de parking achter het politiegebouw in de Nagelheetmakerslaan. De leerlingen van het vierde leerjaar van de Priester Poppeschool uit Elversele beten maandag de spits af. De andere scholen die deelnemen: basisschool Sint-Jozef Temse-Velle, basisschool Sint-Amelberga, basisschool De Vierklaver, basisschool Heilig Hart, lagere school Hollebeek, freinetschool De Kolibrie en basisschool Tielrode. Na afloop ontvangen de leerlingen een symbolisch diploma.

3
JVS
3
JVS

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer