3 Bruno Schelkens en Wim Tindemans brouwden het ‘speciale’ bier ter gelegenheid van de Special Olympics
Kristof Pieters Bruno Schelkens en Wim Tindemans brouwden het ‘speciale’ bier ter gelegenheid van de Special Olympics

Klinken op prestaties van atleten tijdens Special Olymics met ‘G-ewoon Speciaal’

Tijdens de Special Olympics, van 29 mei tot 1 juni, zal men op de prestaties van de atleten kunnen klinken met ‘G-ewoon Speciaal’, een biertje dat exclusief voor dit evenement werd gebrouwen.

‘G-ewoon Speciaal’ is een zacht blond biertje met een alcoholpercentage van 7% en werd ontwikkeld door de Beverse brouwerijen Stanium en Brunn, beiden lid van het collectief ‘Bier Verenigt’. De sportdienst klopte bij de vereniging aan om een elegante dorstlesser te brouwen om tussen het supporteren door van te genieten. “Het bier kreeg de naam ‘G-ewoon Speciaal’ omdat deze Special Olympics-atleten net als andere sporters keihard gaan voor hun sport. Ze verdienen dus deze waardering”, zegt schepen van Sport Katrien Claus (CD&V).

Beperkte oplage

Het bier heeft een beperkte oplage. Bij Bier Verenigt zijn de reacties alvast laaiend enthousiast. “We hebben het bier gebrouwen in twee verschillende brouwerijen en hierdoor zijn er wel kleine smaaknuances”, zeggen Bruno Schelkens van Brunn en Wim Tindemans van Stanium. “Die zijn echter weggewerkt door nadien te mengen. We zijn best trots op het resultaat. Het is een heel soepel biertje geworden, een ideale dorstlesser. De fijne hoppen zorgen echter ook voor een lange afdronk met daarin tinten van citrus en lichte kruiden.”

‘G-ewoon Speciaal’ kan geproefd en gekocht worden in de Kiwanis Village in de Sportzone Beveren gedurende de Spelen. Het bier wordt, zolang de voorraad strekt, getapt in de ‘Chalet’. Aan de stand van Bier Verenigt kan het ook gekocht worden.

3 De collega’s van Bier Verenigt zijn alvast laaiend enthousiast.
Kristof Pieters De collega’s van Bier Verenigt zijn alvast laaiend enthousiast.
3
Kristof Pieters

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer