Benny Proot

Kruibeke engageert zich om enkel duurzame natuursteen aan te kopen

Het gemeentebestuur van Kruibeke heeft de ‘TruStone’-overeenkomst ondertekend. TruStone is een samenwerking tussen de natuursteensector en de overheid, die ervoor moet zorgen dat natuursteen op een verantwoorde manier wordt aangekocht.

Dat is nodig, omdat de winning en verwerking van natuursteen regelmatig gebeurt onder omstandigheden waarbij sprake is van onveilige arbeidsomstandigheden, kinderarbeid, gedwongen arbeid, gebrek aan vakbondsvrijheid enzovoort.

Door zich achter dit initiatief te scharen, engageert Kruibeke zich om meer duurzame en verantwoordelijk geproduceerde natuursteen aan te kopen. “Hiermee willen we een belangrijk signaal geven aan bedrijven in de keten dat het de norm is om verantwoordelijkheid te nemen voor sociale omstandigheden”, zegt burgemeester Dimitri Van Laere (N-VA). Natuursteen wordt in de gemeente Kruibeke gebruikt voor bijvoorbeeld de heraanleg van straten, in gebouwen of voor het urneveld op de gemeentelijke begraafplaatsen.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer