Ladderzatte bestuurder valt uit auto als hij deur opent en steekt broek af voor agenten: boete van 3.200 euro

Jean-Pierre V.S. uit Temse was op 20 mei 2018 zodanig dronken dat hij pardoes uit zijn wagen viel toen hij het portier opende. Even voordien was hij opgemerkt door enkele verbalisanten toen hij over de rijbaan aan het zwalpen was. V.S. bleek een promillegehalte van 2,62 in zijn bloed te hebben. 

Toen de politie de man aansprak was hij bijzonder agressief, zowel verbaal als fysiek. De man trok ook zijn broek af voor de politie en viel hen aan. “Het gaat hier om bijzonder hallucinante feiten", aldus het Openbaar Ministerie. “Op de details zullen we zelfs niet verder in gaan”, zei politierechter Peter D'hondt. “Dit soort gedrag hoort absoluut niet op de weg", klinkt het. De man was ook al eerder veroordeeld voor de rechtbank. Hij kreeg een geldboete van 3.200 euro, waarvan 800 euro met uitstel. Daarnaast kreeg hij ook nog een rijverbod van zes maanden en moet hij alle examens opnieuw afleggen. Als hij daarna terug wil rijden, zal V.S. moeten aantonen dat hij van de alcohol kan afblijven. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer