4
Geert De Rycke

Leerlingen kunstacademie exposeren glas en keramiek in Scheepswerfmuseum

Tien leerlingen van de kunstacademie van Temse tonen, in samenwerking met het Scheepvaartmuseum van Baasrode, hun werk. 

Ze stellen hun glaswerk en keramiek tentoon in een oude loods op de scheepswerfsite, waar ook nog materiaal en machines van de vroegere scheepswerfactiviteiten te zien zijn. De leerlingen stellen tentoon in deze industriële erfgoedsite onder impuls van Gerda Van den Abbeele. Het gaat om keramiek, porselein en glas, allemaal manueel tot stand gekomen aan de hand van verschillende bewerkingen en technieken. “We zijn erg blij dat we op deze unieke locatie mogen tentoonstellen”, zegt Van den Abbeele. “Dit is echt een inspirerend decor door haar authenticiteit. Alles is er nog in een onaangetaste toestand sinds de stopzetting van de scheepswerf in 1987. Daartussen vormen onze nieuwe kunstwerken een mooi contrast.” 

De tentoonstelling is te bezoeken tot 30 juni. Geïnteresseerden kunnen er terecht op zaterdag en zondag, telkens van 14 tot 18 uur. Het Scheepswerfmuseum bevindt zich aan de Sint-Urmarusstraat in Baasrode.

4
Geert De Rycke
4
Geert De Rycke
4
Geert De Rycke

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer