Kristof Pieters

Meisje steekt jongen neer op middelbare school in Temse

In het Lyceum aan de Stroom in Temse heeft zich donderdagochtend een steekpartij voorgedaan tussen twee leerlingen van rond de 17 jaar. Een meisje stak een jongen met een mes. De scholier werd naar het ziekenhuis overgebracht maar was er gelukkig niet zo erg aan toe. De andere leerling werd door de politie opgepakt. Beide scholieren zaten nog niet zo lang op de school, het meisje zelfs nog maar twee dagen.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De steekpartij gebeurde donderdagochtend nadat een woordenwisseling tussen twee leerlingen uit de hand liep. Het incident gebeurde in een klas van het vierde jaar BSO verkoop . Volgens klasgenoten was het meisje nog maar pas ingeschreven op school. “Ze zat nog maar twee dagen in onze klas”, getuigen ze. “Woensdag was er al een woordenwisseling tussen haar en een jongen. Er waren een aantal beledigingen geuit. Vandaag kwam het opnieuw tot een woordenwisseling. Het meisje haalde plots een mes vanonder haar sjaal en stak er de jongen mee in het been.”

Nog maar twee dagen in de klas

De directie van de school bevestigt het relaas. “Het gaat om twee leerlingen die hier nog niet lang school liepen”, zegt directeur Nora De Caluwé. “De jongen was hier pas twee maand en voor het meisje was dit inderdaad nog maar de tweede schooldag. De begeleidende leerkracht is gelukkig verpleegster van opleiding. Zij heeft onmiddellijk de eerste zorgen kunnen toedienen. De jongeman is vervolgens naar het ziekenhuis overgebracht maar zijn verwondingen vielen gelukkig goed mee. Hij is na verzorging naar huis mogen gaan.”

De directie van Lyceum aan de Stroom heeft meteen ook het parket ingeschakeld zoals het scholenprotocol vereist. Het meisje werd door de politie opgepakt en meegenomen voor verhoor. In afwachting van de resultaten van het onderzoek is de betrokken leerling onmiddellijk preventief geschorst. “De zaak is nu in handen van politie en parket maar uiteraard gaan we ook zelf nog een onderzoek voeren”, vervolgt de directeur. “We hebben nog geen idee wat het motief zou kunnen zijn. Er zullen ook nog gesprekken volgen met de ouders van de betrokken leerlingen.”

Motief mogelijk buiten de school te zoeken

De school benadrukt dan ook dat het om een geïsoleerd incident gaat. “Het is de allereerste keer dat we zoiets meemaken en ook voor ons is dit schrikken. Op sociale media wordt de naam van onze school nu plots door het slijk gehaald en dat betreuren we ten zeerste. Ook de leerlingen reageren onthutst en springen zelf op de bres om te benadrukken dat het om een geïsoleerd incident gaat tussen twee leerlingen. De sfeer op school is voor de rest optimaal. We besteden enorm veel aandacht aan pesten op school maar aangezien de twee leerlingen hier beide nieuw zijn, denken we dat de aanleiding eerder buiten de school te zoeken is.”

De klasgenoten van de betrokken scholieren werden opgevangen door de interne leerlingenbegeleiding en de sociale dienst van de politie. “Ze hebben klassikaal hun hart kunnen luchten en daarna is de rust snel teruggekeerd. Na de middag mochten ze naar huis want ze starten eerstdaags met de examens. In samenwerking met het CLB zorgen we ook voor verdere opvang van alle leerlingen die nood hebben om over het incident te praten.”

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • TIM DE CROES

    amai , er zijn er die snel oordelen toch ... wat is de aanleiding , kenden ze elkaar ?? is er misbruik , je moet het hele verhaal kennen he !! een normaal persoon doet dit niet , niet pesten ,niet vechten ... RESPECT hebben , dat moet jeugd eens leren!

  • Luc Verbeeck

    En de flikken parkeren lustig pal op het zebrapad... Wraakroepend.

Lees meer