2
RV

Op Stoapel houdt gegidste Boelwerfwandelingen

Komende zondag 16 juni organiseert erfgoedvereniging Op Stoapel gegidste Boelwerfwandelingen op De Zaat in Temse, in het kader van Hoogtij.

Hoogtij is een groots evenement komende zondag, met initiatieven in de hele Scheldevallei. In Temse zorgt Op Stoapel voor een activiteit, met een gegidste Boelwerfwandeling vanuit AC De Zaat. Voormalige scheepsbouwers gidsen het publiek bij deze twee uur durende wandeling. Deze wandeling start in AC De Zaat waar heel wat maquettes staan opgesteld van schepen gebouwd op de Boelwerf en waar Op Stoapel voor de gelegenheid een expo heeft ingericht. De wandelingen starten om 11 en 14 uur in zaal De Arcke op de vijfde verdieping. Na elke wandeling is er ook een korte theatervoorstelling van Code vzw. Inschrijven is niet nodig.

Precies 25 jaar geleden sloot de laatste grote zeescheepswerf van België, de Boelwerf, haar deuren. Ondertussen zijn de terreinen omgevormd tot woon- en KMO zone De Zaat. De beschermde torenkraan is één van de weinige tastbare herinneringen aan dat verleden. Op Stoapel vzw organiseert al meer dan 10 jaar evenementen om het erfgoed van de scheepsbouw in de kijker te zetten.

2 De kraan (links) is nog de enige tastbare herinnering aan het rijke scheepsverleden van de Boelwerf in Temse.
JVS De kraan (links) is nog de enige tastbare herinnering aan het rijke scheepsverleden van de Boelwerf in Temse.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer