De 104-jarige Anna Vermeulen met haar familie en burgemeester Luc De Ryck, die de attenties van het koninklijk paleis en het gemeentebestuur uitreikte.
RV De 104-jarige Anna Vermeulen met haar familie en burgemeester Luc De Ryck, die de attenties van het koninklijk paleis en het gemeentebestuur uitreikte.

Oudste inwoner van Temse viert verjaardag: Anna wordt 104

Anna Vermeulen, de oudste inwoner van Temse, heeft er nog een jaartje bijgedaan. Ze is nu 104 lentes jong. Daarmee is ze ook de vijfde oudste in de geschiedenis van Temse.

Anna Vermeulen werd geboren in september 1915, tijdens de Eerste Wereldoorlog. Ze is nu 104 jaar geworden en woont nog steeds in haar woning in Temse-Velle, mede door de goeie zorgen van haar dochter. 

Op dit moment is ze de oudste inwoner van Temse. In de geschiedenis van de Scheldegemeente staat ze op de vijfde plaats, maar dat kan snel veranderen. “Drie eeuwelingen die haar voorafgingen, overleden kort na hun 104de verjaardag. Als alles naar wens gaat, wordt Anna op 18 oktober de tweede oudste ooit in Temse. Met 106 jaar is Florke Bogaerts, die in 2015 overleed, nog steeds ‘recordhouder’”, aldus burgemeester Luc De Ryck (CD&V).

Anna Vermeulen groeide op als derde van vier kinderen in een landbouwersgezin. Ze trouwde in 1938 met haarkapper Hubert Van Hoye uit Temse-Velle. Ze vestigden zich op de Haasdonksesteenweg en startten er het eerste coiffeursalon op de Velle. Anna had daartoe een kappersopleiding gevolgd in Antwerpen. Het echtpaar, dat zowel mannen als vrouwen knipte, kreeg 3 kinderen. Haar echtgenoot overleed in 2004. Nog steeds volgt Anna op televisie onder meer Blokken, maar ook series en het nieuws. Haar gezondheid is nog altijd goed, net als haar geheugen.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Nadine Verhoeven

    PROFICIAT , PROFICIAT en nog eens PROFICIAT !!!!!!! Is zo leuk om te weten mijn geburen van de Velle ♥️♥️♥️♥️

Lees meer