Drie standhouders werden in de bloemetjes gezet voor hun inzet.
Kristof Pieters Drie standhouders werden in de bloemetjes gezet voor hun inzet.

Plantenruilbeurs zet standhouders in de bloemetjes

In het kasteeldomein Hof ter Saksen heeft voor de 31ste maal een plantenruilbeurs plaatsgevonden. Iedereen met groene vingers kreeg de gelegenheid eigen gekweekte planten te ruilen of te verkopen.

Bij de 21 standhouders ging dit jaar veel aandacht naar vaste planten, keukenkruiden, 1-jarige bloemen voor de zomerse vensterbank, tomatenrassen, cactussen en vetplanten, siergembers en een stand met naaldbomen om als bonsaï mee verder te kweken.

Naar jaarlijkse traditie werden enkele standhouders in de bloemetjes gezet. Het echtpaar Schmetz uit Ekeren kaapte de eerste prijs weg. Ze lanceerden op de ruilbeurs het onsterfelijkheidskruid, de pannenkoekenplant, evenals de appelsien– en bananenmunt en het apenpootje. Godelieve De Dijcker uit Kruibeke kreeg een verdienstelijke tweede plaats met haar collectie cactussen en vetplanten. Brons ging naar Jaak Buyst uit Temse. Hij is fan van exoten zoals olifantsoor, gemberlelie en Peruaanse postelein.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer