De politie vatte vandaag post aan de spoorwegovergang in Sinaai.
Kristof Pieters De politie vatte vandaag post aan de spoorwegovergang in Sinaai.

Politie verbaliseert chauffeurs die geluidssignaal en lichten van spoorwegovergang negeren

De politie van Sint-Niklaas heeft woensdag en vrijdag controles gehouden op twee spoorwegovergangen. Chauffeurs die over de spoorweg reden terwijl het geluidssignaal en lichten al in werking waren, werden geverbaliseerd.

De NMBS organiseert in mei nationale actiedagen ter bestrijding van verkeersonveilig gedrag op de overwegen en spoorlopers. De politie Sint-Niklaas draagt haar steentje bij en vatte deze week op twee spoorwegovergangen post.

Woensdag 15 mei werd er gecontroleerd aan de spoorwegovergang in de Kerkstraat in Belsele. Twee bestuurders kregen een proces-verbaal omdat zij de spoorweg nog over reden terwijl de slagbomen al naar beneden gingen en het geluidssignaal en lichten al in werking waren. Dit is een overtreding van de 4e graad. De bestuurders moeten zich verantwoorden voor de politierechter.

Vrijdagochtend hield de politie tussen 8 en 9 uur een controle aan de spooroverweg van de Schrijberg in Sinaai. Alle weggebruikers waren voorbeeldig. De politie stelde geen overtredingen vast.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer