De man werd onwel en reed in op het terras van café De Kaailopers aan de Wilfordkaai.
Kristof Pieters De man werd onwel en reed in op het terras van café De Kaailopers aan de Wilfordkaai.

Politierechter laat bestuurder die inreed op terras aan Wilfordkaai onderzoeken op rijgeschiktheid

Antoine T. stond vrijdagochtend terecht in de politierechtbank van Dendermonde voor een zwaar ongeval dat hij veroorzaakte op 30 augustus vorig jaar. De man reed toen met zijn BMW met volle snelheid in op een terras van een café aan de Wilfordkaai in Temse. “Het werd even heel zwart voor mijn ogen”, verklaarde T. 

De feiten gebeurden overdag in volle zomer terwijl er volk op het terras zat. De 69-jarige man kwam met zijn kleinkinderen van zee en was op weg naar huis toen plots even het licht uitging. De man reed met zijn voertuig in op het terras van café De Kaailopers. Het meubilair vloog alle richtingen uit. Een vrouw raakte zwaargewond. “Ik kan nog altijd niet verklaren hoe het komt dat ik daarop ben ingereden”, verklaarde T. 

De man zelf was nog altijd danig onder de indruk van het ongeval. “Ik heb sindsdien zelf niet meer gereden. Er werden ook allerlei testen gedaan en er werden hartproblemen vastgesteld. Ik had niets gedronken of iets anders genomen”, ging de man verder. 

Politierechter Peter D’hondt schrok zelf bijzonder hard van de feiten en stelt een deskundige en een dokter aan om de rijgeschiktheid na te gaan. “Dit is erg belangrijk om te doen, want ik wil voorkomen dat je dit soort ongevallen nog eens voor hebt”, aldus D'hondt. De zaak werd uitgesteld naar 6 december. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer