Door de brand aan het rooster ontstond er rookontwikkeling, maar de schade bleef beperkt tot de toiletruimte.
Koen Baten Door de brand aan het rooster ontstond er rookontwikkeling, maar de schade bleef beperkt tot de toiletruimte.

Rookontwikkeling in toiletruimte nadat verluchtingsrooster vuur vat

Een brand aan een verluchtingsrooster heeft dinsdagavond rookontwikkeling veroorzaakt in een woning aan de Dijkstraat in Dendermonde. De rook werd opgemerkt door enkele buren die meteen de brandweer verwittigden. Op het dak van de woning boven het toilet werd roofing geplaatst, mogelijk speelde dat een rol bij het ontstaan van de kleine brand. 

Het was rond 17 uur dat één van de buren rook opmerkte aan de woning in de Dijkstraat en de brandweer verwittigde. De kazerne ligt vlakbij en dus waren de hulpdiensten snel ter plaatse. De bewoners waren op het moment van de brand niet thuis, dus gingen de spuitgasten via een leegstaande woning naar binnen om van daar de brand te bestrijden. 

“We hadden het vuur snel onder controle en konden het beperken tot het verluchtingsrooster”, zegt officier Ben Knaepen. “We hebben het plafond open gebroken om te kijken of er geen verdere verspreiding was, maar de schade bleef beperkt tot de toiletruimte. De rest van het gebouw had wel wat te maken met rookschade, maar door het pand grondig te laten verluchten, kon de rook snel wegtrekken.” 

De Astridlaan en de Dijkstraat werden tijdens de bluswerken afgesloten voor het verkeer, waardoor iedereen moest rondrijden. Bij de brand raakte niemand gewond. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer