2 De kinderen verzamelden op de parking van de apotheek.
Kristof Pieters De kinderen verzamelden op de parking van de apotheek.

School Kolibrie even ontruimd voor petroleumgeur

De Freinetschool De Kolibrie in de Kerkstraat in Tielrode werd maandag rond de middag kort even ontruimd nadat er een vreemde geur was vastgesteld. Metingen van de brandweer bleken echter negatief.

De directie besloot geen risico te nemen toen er rond de middag een soort doordringende petroleumgeur werd opgemerkt. De brandweer van de post Waasmunster werd erbij gehaald om metingen te doen. Die bleken echter negatief.

Intussen werden alle kinderen geëvacueerd naar de parking van de nabijgelegen apotheek aan de Burgemeester Achiel Heymanstraat in Tielrode.

Nadat de brandweer de gebouwen terug vrijgaf na controle, konden alle kinderen terugkeren naar school. De precieze oorzaak van de geurhinder blijft voorlopig onduidelijk.

2
Kristof Pieters

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer