De nieuwe dienst werd feestelijk ontvangen.
RV De nieuwe dienst werd feestelijk ontvangen.

Sociale dienst van OCMW verhuist en krijgt nieuwe naam

Vandaag is een nieuwe belangrijke stap gezet in het integratieproces van het OCMW- en het gemeentebestuur. De sociale dienst van het OCMW is verhuist naar het nieuwe administratief centrum en smelt samen met de gemeentelijke dienst Welzijn. “Beide diensten vormen er de nieuwe dienst ‘samenleving en gezin’”, aldus schepen Ann Verschelden. 

De nieuwe dienst is gemakkelijk bereikbaar op het gelijkvloers. “De inwoners kunnen er terecht met al hun sociale vragen, van het aanvragen van een parkeerkaart tot de pensioensaanvraag”, klinkt het. De dienst is open van maandag tot zaterdag in de voormiddag en op woensdagnamiddag. Op woensdag wordt er wel enkel gewerkt op afspraak. 

De nieuwe dienst lanceerde meteen ook een eerste actie gericht naar alle collega’s van het gemeente en OCMW-bestuur. Naar aanleiding van de week van de Fairtrade kreeg elke medewerker een leuke attentie. Het nieuwe personeel werd ook getrakteerd door de schepen voor hun eerste werkdag. 

Naast de nieuwe dienst zal ook de federale pensioendienst er elke eerste maandag van de maand zitten. Het Agentschap Inburgering en Integratie zit er twee keer per maand op dinsdag. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer