2 Sterrenchef Ferdy Debecker en zijn vrouw Ann schenken 11.000 euro aan het Kinderkankerfonds
Marc Aerts Sterrenchef Ferdy Debecker en zijn vrouw Ann schenken 11.000 euro aan het Kinderkankerfonds

Sterrenschef schenkt 11.000 euro van aspergediner aan Kinderkankerfonds

Maar liefst 11.000 euro, dat bedrag schenken sterrenchef Ferdy Debecker van restaurant Eyckerhof en de gemeente Puurs-Sint-Amands aan het Kinderkankerfonds. De cheque is het resultaat van het unieke aspergediner van Debecker, begin mei in cultuurcentrum Binder.

“We vroegen sterrenchef Ferdy eerder dit jaar om peter te worden van ons Aspergefestival, en hij ging daar erg ver in. Begin mei sloot hij de deuren van zijn sterrenrestaurant om samen met zijn equipe een pop-up-aspergerestaurant te openen voor maar liefst 180 personen”, zegt schepen Hilde Van der Poorten (CD&V). “Ferdy koos ook zelf voor dit goede doel, omdat zijn dochter in het verleden vocht tegen kanker. We hebben trouwens afgesproken dat we dit aspergediner in mei 2020 terug samen organiseren, en misschien maken we er dan zelfs een tweedaagse van. ”

De gouden asperge

De gemeente Puurs-Sint-Amands gaat voor het Aspergefestival van 2020 ook op zoek naar kandidaten voor ‘Gouden Asperge’. “Met de ‘Gouden Asperge’ gaan we voor een tweejaarlijkse erkenning voor wie ons witte goud promoot. Dat kan een kok zijn, een teler of iemand die er professioneel, creatief, kunstig of geschiedkundig mee bezig is. Onze Puurse juwelenontwerpster Lutgart Weymiens ontwierp een gouden asperge, we gaan nu op zoek naar kandidaten. Iedereen kan namen doorgeven via cultuur@puursam.be voor 31 december 2019.”

2 Sterrenchef Ferdy Debecker en zijn vrouw Ann schenken 11.000 euro aan het Kinderkankerfonds
Marc Aerts Sterrenchef Ferdy Debecker en zijn vrouw Ann schenken 11.000 euro aan het Kinderkankerfonds

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer