2 The Jokers in hun gloriejaren, met drummer Gerald Pepermans als tweede van rechts.
RV The Jokers in hun gloriejaren, met drummer Gerald Pepermans als tweede van rechts.

The Jokers-drummer Gerald Pepermans overleden

In Temse is afscheid genomen van Gerald Pepermans, drummer van de legendarische band The Jokers. Hij overleed vorige week op 73-jarige leeftijd.

Vorige week woensdag overleed Gerald Pepermans plotseling in zijn woning in Bornem. Hij was bekend als één van de beste drummers van het land, na zijn kampioenstitel van België in 1959. Als drummer van The Jokers was hij één van de grondleggers van de Belgische rockmuziek. The Jokers (1959-1971) concentreerden zich vooral op gitaarmuziek en kenden internationaal succes, tot in Japan. 
In zijn geboortedorp Temse zal hij ook voor altijd gelinkt worden aan café De Ster, de herberg die hij in het spoor van zijn vader jarenlang met zijn echtgenote Monique Cools uitbaatte. Gerald Pepermans was ook jarenlang verdediger bij voetbalclub KSV Temse.

De uitvaartplechtigheid vond woensdag plaats in centrum De Ruyte in Temse. De plechtigheid werd bijgewoond door een 100-tal familieleden en vrienden, waaronder alle oud-leden van The Jokers en meerdere spelers van KSV Temse. Tijdens de plechtigheid werd muziek van The Jokers gespeeld, afgewisseld met de favoriete muziek van Gerald. Ook de 9 LP’s van The Jokers werden getoond. Zijn zonen Glenn en Clint hielden toespraken. De plechtigheid eindigde met filmopnamen van Gerald als drummer.  

2
RV

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer