PZ Antwerpen

Truckers op de bon die knoeien met tachograaf

De verkeerspolitie van Antwerpen heeft donderdag een grootschalige controle gehouden op vrachtwagens. In samenwerking met collega’s uit andere provincies die deel uitmaken van Centrex (Brabant, Limburg, Luik en de landelijke politie van Nederland) werd specifiek gecontroleerd op fraude met tachografen. 

Er werden meerdere inbreuken vastgesteld. Vier chauffeurs reden met een bestuurderskaart van een collega. Eén chauffeur reed zonder kaart in de tachograaf. Een andere gecontroleerde bestuurder had een vals attest en twee truckers probeerden het systeem te omzeilen, door onder meer rustpauzes te registreren tijdens het rijden.

Er werden ook nog inbreuken vastgesteld in verband met onder andere technische eisen, afmetingen van de vracht, inhaalverbod, rijden onder invloed en vervallen keuringen.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer