17
Kristof Pieters

Twee dodelijke slachtoffers bij reeks ongevallen op de E17: autotransport en vrachtwagen in lichterlaaie, snelweg volledig afgesloten

Een autotransport en een vrachtwagen zijn op de E17 richting Antwerpen in Temse in vlammen opgegaan. Vermoedelijk is de brand ontstaan na een kop-staart-aanrijding in de staart van de file van een eerder ongeval in Kruibeke. Er is sprake van één dodelijk slachtoffer. Het vuur sloeg over op de berm, met erg veel rookontwikkeling tot gevolg. Door de moeilijke blus- en ruimwerken moest de snelweg afgesloten worden tussen Sint-Niklaas-Centrum en Haasdonk. Ter hoogte van de overgang Waasmunster -  Sint-Niklaas is later nog een bestelwagen op een vrachtwagen ingereden. Ook daar kwam de bestuurder om het leven. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De brand brak uit na een kop-staartaanrijding waarbij een vrachtwagen geladen met rollen staal achteraan inreed op een autotransport. Zowel de aanrijdende truck als het autotransport vatten meteen vuur. Dat ging gepaard met een enorme rookontwikkeling die kilometers in de omtrek te zien was. De voertuigen die vast kwamen te zitten na het ongeval werden onder begeleiding van de politie in tegengestelde richting weggeleid. 

Het ongeval gebeurde op de snelweg in Temse ter hoogte van het viaduct van de Veldstraat. De E17 richting Antwerpen is momenteel volledig afgesloten voor alle verkeer. In de andere rijrichting staat er een lange kijkfile. Er is sprake van één dodelijk slachtoffer. Het gaat om de chauffeur van de vrachtwagen die inreed op het autotransport. Volgens getuigen zou de bestuurder niet meer tijdig uit zijn cabine zijn geraakt toen de brand uitbrak.

De brandweer had de grootste moeite om de vuurzee te bedwingen. Er werden verschillende tankwagens in bijstand gevraagd en de volledige brandweerzone Waasland werd gemobiliseerd om de situatie onder controle te krijgen. Vanuit alle posten zijn voertuigen vertrokken, het gaat om tientallen brandweerwagens. Het blussen van elektrische voertuigen is een delicate zaak door de aanwezigheid van zware batterijen. Intussen is het vuur onder controle. 

In de staart van de file is ondertussen ook een derde ongeval gebeurd. Ter hoogte van Sint-Niklaas Centrum is nog een bestelwagen op een vrachtwagen ingereden. Ook daar kwam de bestuurder om het leven. Alle verkeer staat stil, de snelweg is afgesloten. 

Het Vlaams Verkeerscentrum raadt aan de omgeving zo veel mogelijk te vermijden. De reistijd loopt op.

De verkeersellende begon bij een eerste ongeval in Kruibeke, waar een vrachtwagen ook al was ingereden op een file. De bestuurder moest door de brandweer bevrijd worden maar rond 18 uur is het ongeval daar bijna afgehandeld. 

17 In Sint-Niklaas reed een bestelwagen te pletter op de achterkant van een vrachtwagen. Ook hier viel een dodelijk slachtoffer.
Kristof Pieters In Sint-Niklaas reed een bestelwagen te pletter op de achterkant van een vrachtwagen. Ook hier viel een dodelijk slachtoffer.
17
Kristof Pieters
17
Kristof Pieters
17
Kristof Pieters
17
Kristof Pieters
17
Kristof Pieters
17
Kristof Pieters
17
Kristof Pieters
17
Kristof Pieters
17
Kristof Pieters
17
Kristof Pieters
17
Kristof Pieters
17
Kristof Pieters
17
Kristof Pieters
17
Kristof Pieters
17
Kristof Pieters

Lees meer