BELGA

Verkeersdrukte door werken aan Scheldebrug: bussen in Temse volgen deze week andere routes tijdens spitsuren

De bussen van De Lijn volgen in Temse tot 18 mei andere routes tijdens de spitsuren, door de werkzaamheden aan de oude Scheldebrug. Heel wat haltes in het centrum worden de komende week niet meer bediend.

De renovatiewerken aan de oude Scheldebrug hebben de voorbije week voor zware verkeershinder gezorgd in en rond Temse. De oude Scheldebrug blijft nog tot 18 mei afgesloten. De bussen van De Lijn gaan de komende week een ander traject volgen in Temse-centrum, meer bepaald via de Markt en het station. Deze aanpassing gaat in vanaf maandag 13 mei tot vrijdag 17 mei én enkel tijdens de spitsuren. De Lijn wilt op deze manier haar busreizigers tegemoetkomen en vertragingen vermijden. “Nadien wordt deze reisroute geëvalueerd en wellicht herhaald bij een volgende afsluiting van de brug”, klinkt het bij De Lijn.

Reizigers in Temse-centrum worden verwezen naar de halte aan het station. Een tijdelijke halte wordt ingericht in de Eupenlaan voor de bus richting Sint-Niklaas/Hamme. Ook komt er een tijdelijke halte op de Markt voor de bus richting Antwerpen/Linkeroever.

Vanaf maandag volgen deze bussen tijdens de spitsuren - van 6 tot 9 uur en van 15.30 tot 19 uur - een andere reisweg. 
De lijnen 93, 97 en 99 richting Linkeroever rijden via de Oeverstraat, Kasteelstraat, Parklaan, de lus rond het Stationsplein, Parklaan en Sint-Jorisstraat. Richting Sint-Niklaas gaat het via het Stationsplein, Veldstraat, Beekstraat en Doornstraat. 
Lijn 95 passeert langs de Beekstraat, Veldstraat en Spoorweglaan.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer