VIDEO. Brandweer haalt alles uit de kast om merrie Monica uit moeraszone te redden

De brandweer van Temse en Waasmunster is zaterdagavond moeten uitrukken naar de Reekstraat in Tielrode om een paard te redden. De merrie, Monica genaamd, was in een moeraszone naast haar weide vast komen te zitten en raakte er niet op eigen kracht uit.

Een toevallige passant had het dier in nood opgemerkt. Hij verwittigde de eigenaars en de brandweer en stak zelf ook een handje toe bij de reddingsactie. Er waren verschillende pogingen en heel wat mankracht nodig om het dier uit de modder te trekken. Ook de politie stak de handen uit de mouwen. Na heel wat sleurwerk lukte het dan toch om het paard op het droge te krijgen. Monica moest even bekomen, maar na de nodige aanmoedigingen stond het dier een vijftal minuten later weer op haar benen. Omdat ze licht onderkoeld was geraakt, werd ze onmiddellijk naar haar stal overgebracht. De brandweermannen hielden er vuile kledij aan over, maar dat woog niet op tegen de vreugde voor de geslaagde reddingsactie.

10 Er was heel wat sleur- en trekwerk nodig om het dier uit de gracht te krijgen.
Kristof Pieters Er was heel wat sleur- en trekwerk nodig om het dier uit de gracht te krijgen.
10
Kristof Pieters
10
Kristof Pieters
10
Kristof Pieters
10
Kristof Pieters
10
Kristof Pieters
10
Kristof Pieters
10
Kristof Pieters
10
Kristof Pieters
10
Kristof Pieters

10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Ingeborg Van Hove

    Superhelden!!!!!

  • Jan Verstrepen

    Dat zijn de mannen zie !

Lees meer