Kristof Pieters

Vijf bestuurders onder invloed van alcohol of drugs

De politie van Lokeren heeft het voorbije weekend maar liefst vijf bestuurders betrapt die onder invloed waren van alcohol of drugs.

Vrijdagavond rond 21.30 uur meldde een inwoner met burgerzin dat in de Bormtestraat een dronken man aanstalten maakte om weg te rijden met zijn auto. De politie kon na enig zoeken het voertuig aantreffen in de Gaverstraat. De bestuurder blies positief.

Omstreeks middernacht merkte een patrouille in de Vredegerechtstraat op dat een autobestuurder een onvaste rijstijl had. Hij werd in de Groendreef uit het verkeer gehaald. De 69-jarige bestuurder blies inderdaad positief.

Zaterdagavond was er rond  21.35 uur een aanrijding in de Rechtstraat. Eén van de partijen, een 50-jarige man, blies positief. Omdat hij dronken was en moeilijk deed tijdens de vaststellingen, werd hij bestuurlijk aangehouden. Hij kreeg ’s nachts, rond 1.23 uur, het gezelschap van een 29-jarige dronken man uit Oekraïne. Die werd aangetroffen in de Lepelstraat en bestuurlijk aangehouden.

Rond 4.30 uur zondagochtend kreeg een 29-jarige dronken man op de Hemelseschoot de waarschuwing dat hij niet meer met zijn fiets mocht rijden, maar te voet moest gaan. Hij stapte wat verder toch op zijn fiets. Niet alleen werd er proces-verbaal opgesteld, maar hij mocht ook zijn rijbewijs inleveren voor 15 dagen en werd bestuurlijk aangehouden.

Om 4.52 uur tot slot werd een gebruikshoeveelheid cannabis gevonden bij de controle van een voertuig van een 20-jarige bestuurder in Mosten.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer