JVS

Vlaamse Beiaardvereniging op bezoek in Temse

De Vlaamse Beiaardvereniging (VBV) heeft haar jaarlijkse ‘Beiaarddag’ gehouden in Temse.

Zo’n dertig beiaardiers waren van de partij in Temse, waar de Vlaamse Beiaardvereniging haar Beiaarddag hield. De leden startten hun dag eerst in Puurs, waar een nieuwe beiaard in de kerktoren werd geplaatst. In de namiddag was Temse aan de beurt, interessant omwille van de uitgebreide beiaard met 40 klokken van Perner en Eijsbouts. De beiaardiers konden er ook kennismaken met de allernieuwste computer voor automatisch spel. De beiaardiers werden verwelkomd door burgemeester Luc De Ryck en kregen toelichting door de Temsese beiaardiers Joannes Thuy en Jos D’hollander. Daarna trokken de bezoekers naar de toren op het gemeentehuis en brachten er elk om beurt een beiaardconcert.

De Vlaamse Beiaardvereniging heeft tot doel de beiaardkunst in het algemeen en de Vlaamse beiaardkunst in het bijzonder te promoten. Ze legt een band tussen beiaardiers, student-beiaardiers en alle mogelijke instanties en personen die ijveren voor de beiaardkunst. Onder de beiaardiers waren ook Nederlanders: de beiaardiers van Utrecht, Nieuwegein, Breda en Alkmaar.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer