ANP XTRA

Vrachtwagenbestuurder moet examens opnieuw afleggen na negeren van rood licht

Tim G. stond vanmorgen terecht in de politierechtbank van Dendermonde voor het negeren van een rood licht op de N16 in Temse. De chauffeur, die nog maar twee jaar zijn rijbewijs had, reed met zijn vrachtwagen door het rode licht aan 80 kilometer per uur. 

Het excuus van de vrachtwagenbestuurder was dat hij niet meer tijdig kon remmen om zijn lading niet in gevaar te brengen. Maar op de foto van de flitspaal werd achteraf duidelijk dat de vrachtwagen helemaal niet geladen was. “Dit soort cowboys moeten uit het verkeer", aldus Peter D’Hondt. “Hij liegt gewoon over het feit dat hij niet geladen was op dat moment, en was bovendien niet aan zijn proefstuk toe", klinkt het. 

De chauffeur werd in het verleden ook al eens veroordeeld voor drugs. Voor deze feiten kreeg hij een geldboete van 800 euro en 60 dagen rijverbod. Naast het afleggen van vier proeven moet hij ook bij een dokter aantonen dat hij nog geschikt is om achter het stuur plaats te nemen. De uitspraak over dit onderzoek volgt op 31 januari. 

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Bert Willems

    Ik zou willen dat de politierechter ook voor de N16 in Bornem bevoegd was.

  • BENNY ADRIAENSSENS

    uitspraak terecht, punt

Lees meer