Vrachtwagenchauffeur negeert rood licht en krijgt geldboete en rijverbod: “Verkeerslichten in België springen te snel op rood”

Vrachtwagenchauffeur Piet D. moest zich vanochtend verantwoorden nadat hij vorig jaar met zijn vrachtwagen door het rode licht was gereden in Lokeren. “Hierbij vermeed hij nog nipt een aanrijding met een fietser die op die locatie reed. Een fractie van een seconden en dit was mogelijks erger afgelopen", sprak Nicholas De Nil van het Openbaar Ministerie. 

Op het moment dat hij door het rode licht reed, was het al drie seconden rood en ook al enkele seconden oranje geweest. Maar toch reageerde de beklaagde alsof hij er niet veel aan kon doen. “De lichten in België springen gewoon veel te snel op rood, in het buitenland is dit veel beter", aldus D. Politierechter Peter D'hondt fronste zijn wenkbrauwen bij deze uitspraak. “Het is voor chauffeurs zoals hen dat we flitspalen zetten voor de veiligheid", klonk het. De man zelf was niet aanwezig maar liet zich bijstaan door een advocaat, die vroeg om de nodige mildheid aan de dag te brengen. “Mijn cliënt rijdt elk jaar enorm veel kilometers en heeft nog een blanco strafblad. Het kan ook zijn dat hij het kruispunt aan het vrijmaken was toen zijn trekker geflitst werd door de camera", aldus zijn raadsman. 

Politierechter Peter D'hondt had hier echter zijn twijfels bij gezien de lange tijd dat het licht al versprongen was en veroordeelde de man tot een geldboete van 480 euro en een rijverbod van 15 dagen. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer