2
JVS

Werken aan Scheldebrug starten op maandag 6 mei

Op maandag 6 mei starten de volgende werkzaamheden aan de oude Scheldebrug tussen Temse en Bornem. Tot en met 18 mei is er al geen verkeer op de brug mogelijk. Ter voorbereiding verwijdert de aannemer op 2 en 3 mei alvast de camera’s op de brug, waarvoor één rijstrook wordt ingenomen. De werken verlopen in drie fasen en duren tot eind volgend jaar.

In de eerste fase van de werken aan de oude Scheldebrug gaat de aannemer de stalen geraamten van de brug zandstralen en schilderen. Van 6 mei om 4 uur tot en met 18 mei om 23 uur is er tijdelijk geen verkeer op de brug mogelijk. Dan plaatst de aannemer een mobiele stelling. Met uitzondering van enkele korte periodes van onderbreking zal de brug tijdens het zandstralen en schilderen toegankelijk blijven voor het verkeer. Die fase duurt tot eind november.

Voor de renovatie doet De Vlaamse Waterweg nv beroep op een gespecialiseerd aannemer. Die voert de werken ruwweg in drie fases uit. De tweede fase loopt van begin maart 2020 tot eind april 2020, met het vernieuwen van brugdek en voetpaden. In de derde fase, van begin mei 2020 tot midden november 2020, komt de vernieuwing van het fietspad aan bod.

Om de hinder voor het verkeer tijdens de eerste fase beperkt te houden, is er gekozen om te werken vanop een mobiele stelling. “Zo blijven tijdens de eerste fase twee versmalde rijstroken beschikbaar voor het wegverkeer. Bestuurders moeten wel rekening houden met een snelheidsbeperking van 30 km/u”, klinkt het. Alleen voor het monteren, verplaatsen en demonteren van de stelling zal de aannemer de brug moeten afsluiten. Alle verkeer zal dan tijdelijk via de nieuwe Scheldebrug rijden, één rijstrook per rijrichting. Er zal een snelheidsbeperking van 50 km/u gelden. Dat is het geval van 6 mei tot en met 18 mei, van 7 juli tot en met 10 juli, van 22 september tot en met 26 september en van 8 november tot en met 16 november. De werken hebben geen impact op het treinverkeer en op fietsers en voetgangers.

De oude Scheldebrug werd gebouwd in 1955 en is onderdeel van de gewestweg N16 die Mechelen met Sint-Niklaas verbindt. “Ze wordt al meer dan 60 jaar intensief gebruikt en dat moet ook de volgende decennia in alle veiligheid mogelijk zijn. Daarom starten we nu met de grondige renovatie van het vaste gedeelte van de brug”, aldus De Vlaamse Waterweg nv, de beheerder van de brug.

Alle info: www.vlaamsewaterweg.be/scheldebrug-bornem-temse

2
JVS

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer