3 De achterzijde van het nieuwe woon-zorgcentrum aan de Burgemeester A. Heymanstraat
RV De achterzijde van het nieuwe woon-zorgcentrum aan de Burgemeester A. Heymanstraat

Woonzorgcentrum Huize Vincent in Tielrode opent nieuwbouw

Woonzorgcentrum Huize Vincent in Tielrode heeft zijn nieuwbouw officieel geopend. De voorbije 18 maanden werden er 43 bijkomende woongelegenheden, een bijzondere afdeling voor valide zusters en 7 assistentiewoningen gebouwd.

Het woonzorgcentrum Huize Vincent aan de Antwerpse Steenweg in Tielrode heeft de voorbije jaren een grootschalige vernieuwingsoperatie achter de rug. In 2009 werd de eerste fase van de nieuwbouw gerealiseerd. Er kwam een hedendaags woonzorgcentrum met 60 woongelegenheden voor permanent verblijf en 4 woongelegenheden voor kortverblijf, in de plaats van het oude rusthuis Sint-Jozef. Naast leefgroepen voor mensen met dementie, zorgbehoevende religieuzen en kwetsbare ouderen kwam er ook een leefgroep voor zorgbehoevende doven. Op dit moment is wzc Huize Vincent het enige woonzorgcentrum in Vlaanderen met zo’n leefgroep voor doven.

Fase 2 van de vernieuwing liet door veranderende financieringsregels en infrastructuurnormen tot oktober 2017 op zich wachten. De voorbije 18 maanden werden er nog 43 bijkomende woongelegenheden, een bijzondere afdeling voor valide zusters en 7 assistentiewoningen gebouwd, aan de achterzijde van de site aan de Burgemeester A. Heymanstraat. Vanaf 15 mei worden de omgevingswerken nog verder afgewerkt met de afbraak van het tijdelijke klooster in de woning Antwerpse Steenweg 101 en de aanleg van een buitenparking met een capaciteit voor 23 wagens. Vanaf 2 mei verwelkomt het woonzorgcentrum de nieuwe bewoners.

3 De voorzijde van het bestaande woonzorgcentrum aan de Antwerpse Steenweg.
RV De voorzijde van het bestaande woonzorgcentrum aan de Antwerpse Steenweg.
3 De achterzijde van het nieuwe woonzorgcentrum aan de Antwerpse Steenweg.
RV De achterzijde van het nieuwe woonzorgcentrum aan de Antwerpse Steenweg.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer