Baert Marc

Zaterdag derde Wase ‘plastic attack’ aan Carrefour

Op zaterdag 4 mei is er opnieuw een ‘plastic attack’. Deze keer wordt er actie gevoerd aan supermarkt Carrefour in de Orlaylaan.

Voor de derde keer wordt er zaterdag een ‘plastic attack’ georganiseerd in het Waasland. In Temse roepen de initiatiefnemers op om vanaf 11 uur te verzamelen aan de Carrefour-supermarkt in de Orlaylaan.

‘Plastic attack’ vraagt dat politici, supermarkten en producenten actie ondernemen om het gebruik van overbodige plastic verpakkingen gevoelig te verminderen. “Sommige supermarkten zetten al hun eerste stappen, maar het gaat te traag. Ook de producenten en politici talmen. Zo stemde de meerderheid in Temse recent nog tegen een verbod op wegwerpplastic vanaf 2020 op evenementen en blijft statiegeld in Vlaanderen voorlopig dode letter”, aldus Hilde Habraken en Freddie Aelbrecht die de actie in Temse in goede banen leiden.

Bij de ‘plastic attack’ doen mensen hun boodschappen zoals altijd, met dat verschil dat ze de vele onnodige plastic verpakkingen kunnen achterlaten in de winkel. De Wase actievoerders overhandigen ook hun eisenbundel aan Carrefour. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer