5 Ann Cools en Karin Beeldens van de huisvestingsmaatschappij met de architecten en aannemer bij het nieuwe project in de Klapperstraat.
Kristof Pieters Ann Cools en Karin Beeldens van de huisvestingsmaatschappij met de architecten en aannemer bij het nieuwe project in de Klapperstraat.

Zo kan het ook bij sociale woningbouw: fraai staaltje architectuur in Klapperstraat

Sociale woningbouw kan ook mooi zijn. Dat heeft de Gewestelijke Maatschappij voor Huisvesting nogmaals bewezen met een nieuw project dat werd opgeleverd in de Klapperstraat in Beveren. Het is een bijzonder opvallend en fraai gebouw geworden, met een passerelle die achter een halfopen structuur van hout zit.

De huisvestingsmaatschappij realiseerde het project op gronden waarop vroeger enkele huurwoningen stonden die niet meer aan de hedendaagse normen voldeden. Er werd beslist om ze te vervangen door appartementen. “In totaal zijn er 12 nieuwe huurappartementen gebouwd waarvan 3 met één slaapkamer en 9 met twee slaapkamers”, zegt voorzitter Ann Cools. “De vier flats op het gelijkvloers zijn aangepast voor rolstoelgebruikers. Achteraan is er ook een parking voorzien en een grote fietsenstalling.”

Het ontwerp is gemaakt door Ex-It Architectuur uit Sint-Niklaas. Het meest opvallende element van het gebouw is zonder twijfel een passerelle die achter een halfopen structuur van hout zit. “Hierdoor konden we een gesloten gevellijn creëren zodat het straatbeeld mooi gevolgd wordt”, vult directeur Karin Beeldens aan. “En op de passerelle zelf zorgt het houten latwerk voor een open effect. Alle appartementen hebben hun voordeur rechtstreeks op deze passerelle of op het voetpad.”

De architect koos voor een combinatie van hout met wit plaatmateriaal in de gevels en wit staal om de terrassen te omkaderen. Aan het project hing een prijskaartje van 1,6 miljoen euro.

5 De passerelle langs de straatkant is origineel en opvallend.
Kristof Pieters De passerelle langs de straatkant is origineel en opvallend.
5
Kristof Pieters
5
Kristof Pieters
5
Kristof Pieters

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • MAURITS VAN BERGHEN

    Als de huurder het maar onderhouden ???

Lees meer