3 De brandweer liet een kraan aanrukken om het paard uit het zwembad te kunnen hijsen.
Brandweerzone Vlaams-Brabant West De brandweer liet een kraan aanrukken om het paard uit het zwembad te kunnen hijsen.

“We konden onze ogen niet geloven”: bewoners treffen bij thuiskomst paard aan in hun zwembad

Marlène Robert en haar zoon konden hun ogen woensdagnamiddag niet geloven. Bij hun thuiskomst zat een merrie in hun zwembad. De brandweer diende er uiteindelijk aan te pas te komen om het dier uit het bad te hijsen. Het dier stelt het goed.

“Ik was mijn zoon van school gaan halen en omdat hij binnenkort een konijn krijgt, vroeg ik hem in de tuin een geschikt plekje te zoeken”, doet Marlène het verhaal. Ze woont met haar zoon en vriend in de Vitseroelstraat. “Plots riep hij uit dat er een paard in het zwembad stond. Zelfs toen ik het zag, kon ik het amper vatten. Het zwembad is zo’n 2,5 meter diep, maar het paard stond op het stuk dat maar 1,3 meter diep is. Het bad was tot boven gevuld en het dier had zijn hoofd op de boord gelegd.” 

De vrouw kon wel onmiddellijk een link leggen. “Ik had in de straat een vrouw zien lopen in ruiterkledij”, klinkt het. “Daarom dacht ik dat zij op zoek was naar haar paard. Onmiddellijk snelde ik naar buiten om haar te gaan zoeken en trof haar iets verder in de straat aan. Ze was al aan onze woning gepasseerd, maar door de haag had ze geen zicht op ons zwembad.” De vrouw reed op het paard maar het dier schrok vermoedelijk waarop het de vrouw van haar rug wierp en in galop wegliep.

De merrie zelf uit het zwembad laten stappen bleek onmogelijk. “Door de mozaïeksteentjes op de bodem had het paard geen grip en op dat punt helt de bodem ook naar beneden”, verduidelijkt Marlène. “Ik belde mijn vriend op zodat hij de hulpdiensten kon verwittigen aangezien ik Franstalig ben. Aan mijn stem hoorde hij onmiddellijk dat ik geen flauwe grap uithaalde, wat je misschien zou verwachten als je zo’n telefoontje krijgt. Hij is dan naar huis gekomen. Ook de eigenares van het paard had intussen de hulpdiensten al verwittigd.”

3 Marlène Robert bij haar zwembad waarin ze woensdag een paard aantrof.
Mozkito Marlène Robert bij haar zwembad waarin ze woensdag een paard aantrof.

De brandweerzone Vlaams-Brabant West rukte met verschillende ploegen uit en ook de lokale politie kwam ter plaatse. “Eerst hebben ze een hele hoop water uit het zwembad gepompt”, legt Marlène uit. “Er stonden hier vier brandweerwagens en in de tuin liepen een tiental brandweermannen en twee agenten. Een hele belevenis. Ze bevestigden banden rond het dier om het op het droge te hijsen. Een eerste poging mislukte omdat het paard in paniek sloeg. Gelukkig was er een dierenarts ter plaatse. Hij verdoofde de merrie, waarna een tweede poging wel lukte.”

Volgens de hulpdiensten stelt het dier het goed. “En dat is goed nieuws”, knikt Marlène. “Wij hebben wel wat schade opgelopen. Het rolluik dat over het zwembad lag is vernield, maar dat handelen we wel af via de verzekeringsmaatschappij. We moeten wel nog bekijken of de bodem niet beschadigd is, maar dat lijkt op het eerste zicht niet zo te zijn. Het belangrijkste is dat het dier het goed stelt.” 

3
Brandweerzone Vlaams-Brabant West

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer