Baert Marc

4 jaar cel voor 11 inbraken

Een 33-jarige man is veroordeeld tot 4 jaar cel voor 11 inbraken. Op 13 december sloeg hij in Dilbeek maar liefst 8 keer toe in een tijdspanne van één uur.

‘s Mans specialiteit waren als het ware ‘inbraakreeksen’. Zijn werkwijze was dan ook niet de meest gesofisticeerde: hij sloeg een ruit van een huis in, drong de woning binnen en doorzocht alles. Vervolgens wandelde hij even verder en deed hij hetzelfde bij een andere woning. Op 24 juni sloeg hij zo 3 keer toe op de Lenniksebaan in Sint-Pieters-Leeuw. Een half jaar later, op 13 december, waren enkele straten in Dilbeek zijn doelwit.

Al vrij onder voorwaarden

Niet elke inbraak liep van een leien dakje. Zo liep hij een bewoner tegen het lijf waarna hij deze hardhandig wegduwde en de benen nam. Ook vernielde hij met een tegel een raam maar geraakte hij nog niet binnen. Bovendien had de bewoonster het lawaai gehoord en kon ze de politie bellen. Een patrouille kon hem even later klemrijden. Ontkennen had geen zin want in zijn rugzak troffen de agenten allemaal gestolen waar, zoals een mp 3-speler, schoenen en een zonnebril aan. Op dat moment was hij nota bene 2 weken vrij onder voorwaarden.

Geen medelijden

“Mijn cliënt stal uit honger. De buit zou hij in Anderlecht op de zwarte markt verkopen”, aldus zijn advocaat. Zijn cliënt zelf voegde er nog een andere reden aan toe. “Ik was toen echt drugsverslaafd. In de gevangenis gebruik ik niets meer dus nu ben ik weer clean”, vertelde hij de rechter. Deze had echter geen medelijden met de man en veroordeelde hem tot de gevorderde straf van 4 jaar. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer