3 De klap was hevig na de aanrijding.
Koen Baten De klap was hevig na de aanrijding.

85-jarige automobilist gegrepen door trein nadat hij verblind was door de zon

In de Hazeleerstraat in Okegem is woensdagochtend een 85-jarige bestuurder met de schrik vrijgekomen nadat hij met zijn auto de slagboom stuk reed en gegrepen werd door een trein die net passeerde. De SUV werd daarbij weggekatapulteerd van de sporen. Alle reizigers werden overgebracht naar bussen en op hun bestemming afgezet. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het ongeval gebeurde woensdag rond 10.15 uur. De oudere man reed richting het centrum van Okegem toen het mis liep aan de spoorwegovergang. De slagbomen waren naar beneden en de lichten stonden op rood, maar door de laaghangende zon reed de bestuurder gewoon door de slagboom. Net op dat moment kwam er een trein aan die de auto frontaal raakte. De Suzuki werd van de spoorweg geduwd en kwam dwars op de rijbaan terecht. 

De bestuurder zelf raakte als bij wonder slechts lichtgewond, hij werd naar het ziekenhuis gebracht voor verdere controle. Zijn voertuig is wel rijp voor de schroothoop en ook aan de overweg zullen herstellingswerken nodig zijn aan de slagboom. In de wagen van de tachtiger was een hond aanwezig, door de zware klap en in shock kon het dier ontsnappen. Wie de zwarte hond vindt, kan contact opnemen met de lokale politie van Ninove.

De reizigers die in de trein zaten werden naar een andere locatie gebracht met een bus en taxi om hun weg verder te kunnen zetten.

3 De reizigers werden overgebracht met een bus.
Koen Baten De reizigers werden overgebracht met een bus.
3 De wagen is rijp voor de schroothoop.
Koen Baten De wagen is rijp voor de schroothoop.

Lees meer