Baert Marc

Buschauffeur staat terecht voor geweld tegen 10-jarig meisje

Een 70-jarige buschauffeur riskeert een fikse werkstraf omdat hij een tienjarig meisje geslagen zou hebben. Het kind, dat in het bijzonder onderwijs zit, had op zijn bus een driftbui en de man zou haar tot tweemaal toe geslagen hebben. 

De zeventiger haalde elke dag kinderen uit het bijzonder onderwijs op.  Zo ook op 15 maart 2018 in Ternat. Eén van de kinderen, een tienjarig meisje dat met gedragsproblemen kampt, had die dag echter een moeilijke ochtend. Ze ging op haar knieën in het gangpad zitten en weigerde op haar stoel te gaan zitten. Volgens de begeleidster van de school zou de buschauffeur daarop rechtgesprongen zijn, het meisje uitgescholden hebben en tweemaal geslagen hebben.

“Dit is de enige manier om met zulke kinderen om te gaan”, sprak hij na het incident tegen de politie, “ ik zie echt niet in wat ik fout heb gedaan.” Zijn advocaat vroeg de vrijspraak. “De enige getuige van die zogenaamde slagen is die schoolbegeleidster, die een hekel had aan mijn cliënt”, klonk het. “Mijn cliënt heeft dat kind alleen op haar plaats gezet, in het belang van iedereen. Ze liet de andere kinderen niet door, omdat de bus stilstond kon het andere verkeer niet door en de schoolbegeleidster kwam zelf niet tussen.” Uitspraak op 6 mei. 

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Ludwig Vanden Boer

    De schoolbegeleidster voor de rechtbank dagen wegens onrechtmatig opstrijken van haar loon, zij had de zaak moeten oplossing ipv niets te doen. Dan aan de ouders vragen wat zij er van vinden. Indien zij vinden dat de buschauffeur gestraft moet worden moeten zij zelf alle dagen met de bus meegaan en zorgen dat hun kind zich gedraagt naar de gemeenschap toe of zelf zorgen voor de oppas en opvoeding van hun kind. Mishandelen mag en hoeft niet maar ik begrijp de buschauffeur volkomen.

Lees meer