De compostmeesters vierden hun 20ste verjaardag
Mozkito De compostmeesters vierden hun 20ste verjaardag

Compostmeesters bestaan 20 jaar (maar zoeken dringend nieuw bloed)

De compostmeesters van Ternat vierden zopas hun twintigjarig bestaan maar blijven op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

De compostmeesters zagen in 1999 het levenslicht. Omdat composteren voor hen geen geheimen had, beslisten ze elke eerste zaterdag van de maand de inwoners bij te staan met raad en daad. Wie thuis zelf groente-, fruit- en tuinvafval wilde verwerken en composteren, kon bij de compostmeesters terecht. Ook de scholen konden al die jaren een beroep op hen doen. 

De voorbije jaren werd het composteren uitgebreid met nog andere kringlooptechnieken. Zo werd het kringlooptuinieren geïntroduceerd, een manier bij het ontstane tuinafval ook in de eigen tuin verwerkt wordt.

Toch oogst de toekomst intussen somber. De compostmeesters vinden weinig tot geen opvolgers en doen daarom een oproep naar nieuwe vrijwilligers. Wie zich geroepen voelt om de stiel van compostmeester te leren, kan contact opnemen met de milieudienst van Ternat op 02/451.45.45 of via milieu@ternat.be.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer