Baert Marc

Duo dat regenbuizen van kerken stal kent straf

Een 51-jarige man die samen met een 25-jarige vrouw aanzienlijke hoeveelheden koper heeft gestolen bij kerken is veroordeeld tot 20 maanden cel. De vrouw kreeg een werkstraf van 130 uur. Het duo diende te overleven met de ziekte-uitkering van de man en probeerde met de diefstallen extra geld te verdienen.

Tussen augustus en november 2018 werd er in verschillende kerken in onze regio koperen regenpijpen gestolen. In totaal sloeg het duo 17 keer toe, goed voor een buit van 560 kilo koper. Zo sloegen ze toe in onder andere Asse, Wemmel en Ternat. Bij één van die diefstallen was het voertuig van de dieven gefilmd en dat leidde uiteindelijk naar de twee verdachten. “Ik zou nooit stelen van gewone mensen”, aldus de vrouw tegen de politie, “maar de kerk heeft geld genoeg.” Ze moesten naar eigen zeggen overleven met zijn uitkering omdat zij zelf geen leefloon kon krijgen omdat ze geen identiteitskaart had. “45 euro betalen voor een nieuwe identiteitskaart was te veel maar 100 euro per dag uitgeven aan cocaïne, kon dan weer wel”, sneerde het openbaar ministerie daarom nog naar hen bij de behandeling van de zaak.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer