Het zebrapad op de hoek van de Statiestraat en de Prieelstraat
Mozkito Het zebrapad op de hoek van de Statiestraat en de Prieelstraat

En plots werd het zebrapad een onuitgegeven kunstwerkje

Het zebrapad op de hoek van de Statiestraat en de Prieelstraat ziet er sinds kort uit als een onuitgegeven kunstwerkje. De arbeiders die de straat hadden opgebroken, vonden het best oké om de opgegraven tegeltjes willekeurig opnieuw in de rijweg te plaatsen.

Kunst maken zonder subsidies. Sommige aannemers draaien er hun hand niet voor om. “We hebben dit nog nooit eerder meegemaakt maar we nemen de aannemer niets kwalijk”, zegt schepen van Openbare Werken Jozef Borremans (CD&V). “De aannemer moest zopas een waterlek herstellen. Nadien werden de steentjes opnieuw kriskras door elkaar aangelegd waardoor we nu met een onuitgegeven zebrapad komen te zitten.”

Borremans nam al contact op met de aannemer. “We snappen heel goed dat het onbegonnen werk was om alle tegels weer uit te puzzelen zodat het zebrapad erbij lag als voordien. Die mensen zouden daar veel te veel tijd mee verprutst hebben. Daarom hebben we nu gevraagd om de wit geverfde stenen, die buiten de arcering vallen, te vervangen door andere exemplaren. We zullen nadien opnieuw met verf het zebrapad herstellen.”

20 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Bart De Pauw

    Konden ze de onderkant van de klinkers niet naar boven leggen ? Zijn die niet symmetrisch ? Dan kon er ineens geschilderd worden

  • fre cordier

    Och, de aannemer passeert 2 keer langs de kassa. Moet toch kunnen.

Lees meer