Baert Marc

Geen straf voor buschauffeur die meisje (10) sloeg

Een 70-jarige buschauffeur heeft de opschorting verkregen omdat hij een tienjarig meisje geslagen heeft. Het kind, dat in het bijzonder onderwijs zit, had op zijn bus een driftbui en de man sloeg haar tot tweemaal toe.

De zeventiger haalde elke dag kinderen uit het bijzonder onderwijs op. Zo ook op 15 maart 2018 in Ternat. Eén van de kinderen, een tienjarig meisje dat met gedragsproblemen kampt, had die dag echter een moeilijke ochtend. Ze ging op haar knieën in het gangpad zitten en weigerde op haar stoel te gaan zitten. Volgens de begeleidster van de school zou de buschauffeur daarop rechtgesprongen zijn, het meisje uitgescholden hebben en tweemaal geslagen hebben.

“Dit is de enige manier om met zulke kinderen om te gaan”, sprak hij na het incident tegen de politie. “Ik zie echt niet in wat ik fout heb gedaan.” Zijn advocaat vroeg de vrijspraak. “De enige getuige van die zogenaamde slagen is die schoolbegeleidster, die een hekel had aan mijn cliënt”, klonk het. “Mijn cliënt heeft dat kind alleen op haar plaats gezet, in het belang van iedereen. Ze liet de andere kinderen niet door, omdat de bus stilstond kon het andere verkeer niet door en de schoolbegeleidster kwam zelf niet tussen.”De rechtbank achtte de feiten wel bewezen maar kende de man de gunst van de opschorting toe.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer