Inbreuken vastgesteld tijdens controleronde van politie en RSZ-inspectie

Agenten van de politiezone TARL patrouilleerden donderdag samen met RSZ-inspecteurs door de vier gemeenten van het grondgebied. Er werd uitgekeken naar inbreuken bij sectoren die gevoelig zijn voor inbreuken op de sociale wetgeving en fraudefenomenen.

De RSZ-inspecteur was vooral uit op zaken zoals zwartwerk, illegale tewerkstelling en andere vormen van uitbuiting en misbruik. In totaal werden er in de vier gemeenten samen dertien controles uitgevoerd. Er werden drie inbreuken op de deeltijdse arbeid vastgesteld en vier zwartwerkers betrapt. Bij één geval werd de Dienst Vreemdelingenzaken op de hoogte gebracht over een illegaal.

De agenten trokken het rijbewijs van één bestuurder in, maar waarom wordt niet meegegeven. Een bestuurder kreeg ook een boete omdat zijn of haar keuring vervallen was. Tot slot werd één illegaal aangetroffen en ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer