De afvalophaling bij Intradura start volgende week een uurtje vroeger door de aangekondigde hittegolf.
Mozkito De afvalophaling bij Intradura start volgende week een uurtje vroeger door de aangekondigde hittegolf.

Intradura neemt maatregelen tegen hittegolf: afvalophaling start volgende week uurtje vroeger

Afvalophaler intradura neemt maatregelen tegen de hitte voor de werknemers. Volgende week rijden de afvalophalers een uurtje vroeger uit.

Er wordt een hittegolf voorspeld voor volgende week, met temperaturen die vlot boven de dertig graden zullen gaan en daarom neemt de afvalophaler extra voorzorgsmaatregelen. Vanaf maandag 24 juni tot en met vrijdag 28 juni worden de ophalingen met een uur vervroegd. Intradura haalt het afval op in Asse, Beersel, Bever, Dilbeek, Drogenbos, Gooik, Grimbergen, Halle, Herne, Kapelle-op-den-Bos, Lennik, Linkebeek, Merchtem, Opwijk, Pepingen, Roosdaal, Sint-Pieters-LeeuwTernat en Wemmel.

“Om de namiddaghitte zoveel mogelijk te vermijden, starten onze ploegen de hele week om 5 in plaats van om 6 uur ‘s morgens. Onze ophalers moeten met de nodige veiligheidskledij zoals handschoenen en veiligheidsschoenen, zwaar werk uitvoeren. Met dit weer is dat in de namiddag niet meer verantwoord”, zegt Gunther Van Heymbeeck, Operations Manager bij Intradura.

Intradura vraagt aan de inwoners om het afval vóór 5 uur buiten te zetten, dit kan al vanaf 18 uur de avond voordien. Zo wordt de afvalophaling zeker niet gemist.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer