4 Er was hevige rookontwikkeling bij het begin van de brand.
Koen Baten Er was hevige rookontwikkeling bij het begin van de brand.

Leegstaande woning volledig uitgebrand, getuigen zien drie personen weglopen

Aan het Beekpad in Hofstade is maandagnamiddag een leegstaande woning volledig vernield door een brand. Het huis bevond zich langs een klein wandelpad naast het speelbos, waardoor het voor de brandweer niet eenvoudig was om de woning te bereiken. Bij aankomst stond de hele woning al in lichterlaaie en was er heel wat rookontwikkeling aanwezig. 

Het was rond 13.15 uur dat de brand aan de woning werd opgemerkt. De politie kwam ook al snel ter plaatse en startte meteen een onderzoek naar de oorzaak van de brand. Vermoedelijk werd het pand in brand gestoken. Enkele getuigen zagen drie personen kort na de brand wegvluchten richting Gijzegem. Mogelijk gaat het om spelende kinderen. De woning stond al bijna een jaar leeg en was ook al in staat van verval. Door de brand is ze nu volledig vernield. De brandweer had meerdere uren nodig om het vuur onder controle te krijgen en er waren heel wat liters water nodig om alles te kunnen blussen. Van wie het pand was, is niet duidelijk. 

4 De woning is volledig vernield.
Koen Baten De woning is volledig vernield.
4 De woning is volledig vernield na de brand
Koen Baten De woning is volledig vernield na de brand
4 De brand ging gepaard met hevige rookontwikkeling
Koen Baten De brand ging gepaard met hevige rookontwikkeling

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Dylan Lanckman

    Dit pand was al reeds onbewoonbaar. De vrouw van wie het was is naar een serviceflat verhuisd nadat een gedeelte van de woning een jaar geleden instortte door het gewicht van de sneeuw.

  • Peter Reychler

    Beste Stephanie leegstandtaks is pas na 1 jaar leegstand verschuldigd. Hierboven staat dat de woning bijna 1 jaar leeg staat dus de taks is nog niet verschuldigd.

Lees meer