De heropening van het zwembad lokte meteen meer dan honderd toeschouwers.
Mozkito De heropening van het zwembad lokte meteen meer dan honderd toeschouwers.

Meer dan 2 jaar werd er aan gewerkt maar eindelijk is zwembad opnieuw open

In Ternat werd vanmiddag het vernieuwde zwembad plechtig geopend. De renovatie van het bad duurde meer dan 2 jaar en kostte bijna 7 miljoen euro.

De herstellingswerken gingen eind 2016 van start. Omdat de aannemer telkens weer nieuwe problemen vaststelde aan de bestaande structuur, werd de heropening maanden uitgesteld. Maar vanmiddag was het zo ver: sportschepen Timo Schoukens (Voor Ternat) en burgemeester Michel Vanderhasselt (CD&V) huldigden samen het vernieuwde zwembad in. “De renovatie verliep niet eenvoudig waardoor alles ook langer duurde”, zegt Timo Schoukens. “De factuur bedraagt intussen bijna 7 miljoen euro. Dat is heel veel geld, maar het is een bewuste keuze van het bestuur geweest om in te zetten op sport en cultuur.”

Voor de plechtige opening daagden alvast enkele honderden inwoners op. “We beseffen dat het zwembad heel belangrijk is”, zegt Schoukens. “De mensen komen nu eenmaal graag zwemmen. Daarnaast zijn er ook veel scholen en clubs die langskomen. Dat ons zwembad weer open is, merk je ook aan de agenda. Die zit onmiddellijk eivol, nu ook het zwembad van Liedekerke gesloten is.”

Het gemeentelijk zwembad is alle dagen, behalve vrijdag, open. Tijdens de vakantie blijft het bad ook op maandag dicht.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer