Meesterbrouwer Bruno Reinders (centraal) overhandigt de alcoholgels aan OCMW-voorzitter Miel Saerens en burgemeester Koen Van Elsen.
Gemeente Asse Meesterbrouwer Bruno Reinders (centraal) overhandigt de alcoholgels aan OCMW-voorzitter Miel Saerens en burgemeester Koen Van Elsen.

Ook Asse krijgt ontsmettende gels van brouwerij Alken-Maes

Ook de gemeente Asse krijgt een voorraad handontsmettende alcoholgels van brouwerij Alken-Maes. 

De brouwerij produceerde de voorbije weken 250.000 flesjes handgel. De alcohol die daarvoor gebruikt wordt, wordt gedistilleerd uit bieren en ciders. Eerder overhandigde de brouwerij ook al een voorraad flesjes aan de gemeente Opwijk, waar de bekende Affligem Brouwerij is gevestigd.

Alken-Maes beschikt ook in Asse over een brouwerij, namelijk de Mort Subite-brouwerij in Kobbegem. “Het bedrijf schenkt de flesjes aan alle gemeenten waar ze actief is”, zegt burgemeester Koen Van Elsen. “Na Opwijk krijgen ook wij nu 5.500 alcoholgels. We gaan die verdelen onder onze organisaties, waaronder uiteraard de zorginstellingen. We hebben in Asse vier rusthuizen. Daarnaast gaan we de gels ook verdelen aan de veiligheidsdiensten, in de scholen en de gemeentelijke diensten die vaak in contact komen met inwoners.”

Lees meer