Het interieur van de BMW 4-reeks in de Wambeekse Langestraat werd volledig leeggeroofd.
RV Het interieur van de BMW 4-reeks in de Wambeekse Langestraat werd volledig leeggeroofd.

Opnieuw onderdelen van BMW’s gestolen: woensdagnacht feiten in Wambeek en Dilbeek

Eigenaars van een Duitse wagen zijn best opnieuw extra waakzaam. Zowel in Dilbeek als in Ternat werden woensdagnacht onderdelen uit BMW’s gestolen. Voor Ternat gaat het om het eerste feit deze maand.

Een bewoner van de Langestraat in Wambeek stelde donderdagochtend de diefstal uit zijn BMW 4-reeks vast. “Mijn man wilde kort na vijf uur naar zijn werk vertrekken toen hij de diefstal vaststelde”, getuigt Inge. “Zowel de de virtual cockpit (het scherm in het dashboard met onder meer de snelheidsmeter red.), het stuurwiel als de ingebouwde GPS werden gedemonteerd en meegenomen. Ook het bedieningspaneel van de middenconsole lijkt te zijn verdwenen. Daarnaast namen de daders ook een jasje van dertig à veertig euro van ons kind mee, maar een dure jas van Superdry lieten ze wel achter. In de BMW-garage wist men ons te vertellen dat er tijdens dezelfde nacht ook in Dilbeek een gelijkaardige diefstal werd gepleegd. Bij ons werd er niet ingebroken in de wagen, maar vermoedelijk werd het signaal van de sleutel gekopieerd. Dat kunnen ze door middel van een toestel als de sleutel zich op een afstand van maximaal tien meter bevindt. Soms staan ze eigenaars blijkbaar ook op te wachten om het signaal snel te kopiëren bij het uitstappen. Het is voor ons de eerste keer en hopelijk ook de laatste keer. In de garage wisten ze te zeggen dat sommige klanten al vier keer het slachtoffer werden. Een iemand haalde zelfs zijn wagen op een vrijdag af nadat alles vervangen was waarna de onderdelen zondagnacht opnieuw gestolen werden.”

Steven De Ridder, woordvoerder van de politiezone TARL (Ternat-Affligem-Roosdaal-Liedekerke) laat weten dat het om het eerste feit deze maand binnen de zone gaat. De woordvoerster van de Dilbeekse politie was gisteren niet bereikbaar waardoor het niet duidelijk is of er de afgelopen dagen hier nog andere feiten werden gepleegd.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • chris Tophe

    Vooral niets tegen doen jongens, alles laten gebeuren en blij zijn dat je er 's anderendaags moet voor gaan werken om het allemaal te kunnen betalen. En in Brussel zijn ze dan verwondert dat men op het VB stemt ?

Lees meer