De brug over de E40 wordt in de toekomst afgesloten voor doorgaand verkeer. De oppositie is fel gekant tegen die maatregel.
Mozkito De brug over de E40 wordt in de toekomst afgesloten voor doorgaand verkeer. De oppositie is fel gekant tegen die maatregel.

Oppositie wil niet dat brug over E40 wordt afgesloten

Oppositiepartij Zellik-Relegem wil niet dat de autosnelwegbrug aan het Texaco-tankstation in Groot-Bijgaarden, vlak bij de grens met Asse, afgesloten wordt. De gemeentebesturen van Asse en Dilbeek pleitten bij het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) om geen doorgaand verkeer op de brug meer toe te laten.

Zowel Asse als Dilbeek willen dat de Texaco-site en de brug niet langer als op- en afrit van de E40 worden gebruikt. De brug vormt de verbinding tussen de twee autosnelwegparkings die langs beide richtingen van de E40 liggen, maar automobilisten kunnen via de Texaco-afrit ook makkelijk de dorpscentra van Groot-Bijgaarden en Zellik bereiken. Om dat sluipverkeer tegen te gaan, werd aan AWV gevraagd om de brug af te sluiten. Alleen de automobilisten die van de ene snelwegparking naar de andere willen rijden, zouden nog over de brug mogen rijden.

Toegang afsluiten

Oppositiepartij Zellik-Relegem vindt het voorstel maar niets. “De brug tussen de Louis De Bondtstraat in Zellik en de Isidoor Van Beverenstraat in Groot-Bijgaarden is historisch altijd de belangrijkste verbindingsweg geweest tussen Zellik en Groot-Bijgaarden”, zegt raadslid Erik Beunckens. “Onze gemeenten verbroederen wel met buitenlandse dorpen, maar de toegang tussen twee dorpen wil men dan weer afsluiten.” Volgens Beunckens werd de brug in 1956 gebouwd, het jaar dat de E40 in gebruik werd genomen. “De autosnelwegparkings werden pas aangelegd in de jaren ‘70. De toen nog autonome gemeente Zellik kreeg van de hogere overheid toen ook een toegangsrecht tot de E40. En dat is nog nooit herroepen.”

Sluipverkeer

Volgens de oppositiepartij moet eerst het sluipverkeer in deelgemeente Relegem worden aangepakt. “Want daar is sluipverkeer een reëel probleem”, meent Beunckens. “Als de brug wordt afgesloten zal het verkeer allemaal door Zellik-centrum en door Groot-Bijgaarden-centrum moeten rijden. Meer zelfs, er worden nieuwe mobiliteitsproblemen mee gecreëerd.” De partij gaat op de komende gemeenteraad een extra agendapunt toevoegen om een mogelijke sluiting alsnog te voorkomen.

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Jozef Van Schuerbeeck

    De brug afsluiten voor het plaatselijk verkeer gaat nog voor veel verkeersproblemen zorgen in Groot-Bijgaarden, Zellik en Relegem. Beslissing van mensen die van de plaatselijke toestand niks afweten.

  • kris van neyghem

    Bravo; toch nog iemand die het algemeen belang voor de gewone burger verdedigt !

Lees meer