Frans Holsters, Steve Convents en David Dooms begonnen gisteravond met het bussen van de mondmaskers.
Mozkito Frans Holsters, Steve Convents en David Dooms begonnen gisteravond met het bussen van de mondmaskers.

Ternatse Open VLD schenkt twee mondmaskers aan ieder partijlid

Open VLD Ternat schenkt aan ieder partijlid twee mondmaskers cadeau. De eerste mondmaskers werden gisteravond al in de bussen gestopt.

De liberale partij wil haar leden beschermen tegen het coronavirus en nam daarom zelf het initiatief om vijfhonderd mondmaskers aan te kopen. “Het gaat om mondmaskers van een Belgisch bedrijf”, zegt afdelingsvoorzitter David Dooms. “De maskers zijn wasbaar op 95 graden en zijn dus makkelijk herbruikbaar en van degelijke kwaliteit. Je hoeft de maskers trouwens niet te wassen in een wasmachine. Je kan gewoon ook een pan met water opwarmen en het gebruikte masker daarin wassen.”

Volgens Dooms levert zijn partij zo een bescheiden bijdrage aan het algemeen welzijn. “En de aankoop was ook budgettair haalbaar voor ons”, zegt hij. “We organiseren dit jaar geen eetfestijn. Dus wilden we iets anders doen om onze leden een cadeautje aan te bieden.”

Leden van Open VLD krijgen de mondmaskers gratis in de bus. Wie alsnog een extra exemplaar wil, betaalt daar 4 euro voor. “Wie zich nu nog lid maakt van onze partij, krijgt ook de twee mondmaskers aangeboden”, vervolgt David Dooms. “We verdelen de mondmaskers zolang de voorraad sterkt maar het is niet onze bedoeling om er een commerciële actie van te maken. De veiligheid van onze mensen primeert.”

Lees meer